WESELE W KAZIMIERZU - Restauracja Kuchnia i Wino
Dzień ślubu jest wyjątkową i specjalną okazją. Restauracja zapewnia, że każda chwila jest niezapomniana dla Ciebie i Twoich gości. Przyjęcie odbędzie się w restauracji, w ogrodzie lub w oranżerii, gdzie wraz z rodziną i przyjaciółmi spędzicie wspaniałe chwile, udając się w podróż kulinarną po polskiej nowoczesnej kuchni w wydaniu slow food, inspirowanej przez największego polskiego Szefa Kuchnia Modesta Amaro oraz delektując się winami od Marka Kondrata.
Zapewniamy i proponujemy:
pomoc w sprawach urzędowych i wszystkich innych związanych z organizacją tego ważnego dnia
usługi kosmetyczne, fryzjerskie na miejscu
5 rodzajów masażu relaksacyjnego
drukowanie menu z wyborem dań dla gości
apartament w noc poślubną, z butelką szampana
floral dekoracji na każdym stole bankietowym
obiad z partnerem przed ślubem aby spróbować wybrane menu
Przyjęcia weselne, które organizujemy w naszej Restauracji wyróżniają się wspaniałą i zdrową kuchnią slow food oraz doskonałą obsługą. Nasze polskie dania sporządzamy tylko ze świeżych i regionalnych produktów. Wina, które kupujemy są wyselekcjonowane przez Marka Kondrata. Ta kompozycja zapewni wysoki poziom oraz elegancję przyjęcia.
Nasze sale:
* 80 osobowa Altana zewnętrzna
* 30 osobowa 1 sala
* 70 osobowa 2 sala
* 100 osobowa - połączenie 1 i 2 sali
* 15 osobowa - Oranżeria
Zgodnie z życzeniami klienta przygotujemy kilka wersji menu aby wybrać to najlepiej pasujące do okazji oraz przeznaczonych środków finansowych.
Nasze propozycje menu:
Propozycja menu I – 169 PLN/os
Przekąski na stół:
Śledzie w zalewie z wędzoną słodką papryką
Marynowane papryczki pepperoni
Polski smalczyk z tartym jabłkiem i chlebem razowym
Plastry sera korycińskiego, bukiet pomidorów, pesto bazyliowe
Pieczenie mięsne w zalewie korzennej podane z ziemniakami
Dania serwowane:
Rubinowy barszczyk, balsam malinowy z pierożkami z suszonych grzybów
Schab z kostką, karmelizowana pietruszka, bezy ziemniaczane, sos szałwiowy
Tort: niezwykłe i smaczne z Pracowni Artystycznej Igi Sarzyńskiej
jeden tort weselny (opcja: słodki stół - tort i inne słodkie ozdoby weselne)
Deser serwowany na stół:
Tradycyjny sernik
Szarlotka pod kruszonką
Trufle kawowe z serka mascarpone
Sezonowo:
Szparagi
Chłodnik
-------------------------------------------
Propozycja menu II – 199 PLN/os
Na powitanie:
Lampka wina
Tarta z kozim serem, pomidorki koktajlowe, rukola, oliwa dyniowa
Consomme z grzybów, pierożki mięsne
Polędwiczka wieprzowa, risotto z pęczaku, groszek cukrowy, sos maślany, tymianek
Bufet:
Śledź w śmietanie z kaparami, galaretka z zielonego jabłka
Deska mięs pieczonych z żurawiną
Ogórki małosolne
Wędzony pstrąg
Świeże sałata, ser koryciński, pestki dyni, owoce sezonowe
Carpaccio gruszkowe, ocet porzeczkowy, orzechy
Marynowane grzybki, ogórki, papryczki
Sernik ze śliwka, na spodzie czekoladowym
Beza z kremem i migdałami
Tarta gruszkowa
Tort: niezwykłe i smaczne z Pracowni Artystycznej Igi Sarzyńskiej
słodki stół - wspaniały tort i inne słodkie ozdoby weselne
--------------------------------------------------------------------------
Propozycja menu III - 249 PLN/os
Na powitanie:
Lampka Kir Royal
Serwowane:
Carpaccio z łososia, pesto, ser Bursztyn, jabłuszka kaparowe
Krem z białych warzyw, oliwa cytrynowa, z wiórkami mozzarelli
Noga kaczki confit, czerwona kapusta, żurawina, kluseczki leniwe, sos wiśniowy
Gałka lodów naszej produkcji
Bufet:
Brokuł z prażonymi płatkami migdałów
Sałatka ziemniaczana, bekon, ogórek kiszony
Śledź w porzeczce, kapary, krem fresh, marynowana czerwona cebulka, olej lniany
Deska wędzonych ryb (pstrąg, karp, łosoś)
Galantyna z kurczaka, z suszonymi morelami i musztardą gruboziarnistą
Świeże owoce sezonowe
Roladki z cukinii, faszerowane twarożkiem na ostro, pesto
Pieczywo mieszane
Sery regionalne
Hummus
Ciasto owocowe
Mus czekoladowy
Ciasto Jabłkowe na mące razowej
Tort: niezwykłe i smaczne z Pracowni Artystycznej Igi Sarzyńskiej
słodki stół - wspaniały tort i inne słodkie ozdoby weselne
---------------------------------------------------------------------------
Propozycja menu IV - 269 PLN/os
Na powitanie:
lampka Kir Royale - wino musujące Prosecco z creme de cassis
Serwowane:
Capelotti, kozi ser, mus z buraka, rukola
Bursztynowy rosół z królika, kluseczki razowe z estragonem
Jesiotr, puree ziemniaczane, świeża sałata, pomidory koktajlowe, kapary lub Jagnięcina, mus śliwkowy, dynia, kopytka palone na maśle (do wyboru)
Gruszka z sosem czekoladowym, lody waniliowe
Bufet:
Rostbef pomidorki koktajlowe, kapary, pomidor suszony, rukola, marynowany zielony pieprz (serwowane)
Grawelax z łososia
Matias, czarna porzeczka, jabłuszka kaparowe
Deska ryb wędzonych (pstrąg, jesiotr, karp)
Deska mięs pieczonych (trzy rodzaje)
Ogórek małosolny
Kozi ser burak czerwony, rukola
Pierożki w dwóch odsłonach: z mięsem cielęcym oraz boczniakiem
Delikatny sernik, czekolada
Mus waniliowy
Tarta czekoladowa
Trufle kawowe
Tort: niezwykłe i smaczne z Pracowni Artystycznej Igi Sarzyńskiej
słodki stół - wspaniały tort i inne słodkie ozdoby weselne
|